Even voorstellen

Ik ben Marc Kanters, 48 jaar, getrouwd met Sandra en vader van Jesse en Indy. Ik werk als salarisadviseur bij een klein accountantskantoor in Weert waar ik ook woon.

In mijn tienerjaren heb ik voor het eerst kennis gemaakt met zeilen tijdens vakanties in Friesland. Daar heb ik verschillende keren deelgenomen aan jeugdzeilen in Optimist-bootjes. Daarna heb ik nooit meer iets gedaan met mijn zeilervaringen. Al mijn vrije tijd is later in muziek gaan zitten. Als gitarist heb ik in vele bandjes gespeeld en aan evenementen meegewerkt. Wel heb ik tijdens vakanties vaak motorbootjes gehuurd en flinke tochten gemaakt, voornamelijk op Italiaanse meren.

Vorig jaar heeft een kennis van mij een motorboot gekocht waarmee we wat tochtjes hebben gemaakt. Het varen beviel me beter dan ooit maar er ontbrak wel wat uitdaging aan het enkel gas geven en sturen. Ik moest weer aan mijn zeillessen van vroeger denken en ik heb mij aangemeld voor een 3-daagse zeilcursus bij Frissen Watersport in Roermond. De cursus beviel zo goed dat ik besloten heb om het zeilen serieus aan te gaan pakken. Ik heb de hele winter gezocht naar boten en ligplaatsen rond de Maasplassen. Al surfend (op internet) kwam ik bij de Thorner Zeilclub terecht. Een paar klikken verder kwam ik een advertentie van een Kolibri 560 tegen, aangeboden door een clublid. Uit de website bleek ook het enthousiasme binnen de club over de zeilsport. Eigenlijk vond ik alles wat ik zocht op 1 plek; een boot, een ligplaats en enthousiaste mensen waar ik van kan leren.

Na prettige gesprekken met het bestuur en Robert, wiens mooie boot ik heb overgenomen, ben ik officieel lid van de Thorner Zeilclub! Ik verheug mij enorm op het zeilen en ik zal ook zeker mijn steentje bijdragen in het ondersteunen van de zeilclub. En als iemand mij ziet klungelen op mijn bootje, dan is elke tip welkom!