Inwijding en demo nieuwe BBQ op zaterdag 3 augustus

Onze zeilclub is een nieuwe BBQ rijker. Een uitbreiding waar we al lang op zaten te wachten.

Maar deze is wel héél speciaal en gemaakt door ons eigen lid Henk van Buggenum.

Waarom speciaal?

Om vele redenen.

Op de eerste plaats wat je er allemaal mee kunt:

Het is een oerdegelijke multifunctionele BBQ-Smoker. Je kunt er vlees op braden, vlees en vis roken, wokken, pizza’s maken, eieren bakken of gewoon een potje koffie zetten en tot slot water voor de afwas maken.

Er is nog een reden waarom deze BBQ speciaal is en dat is de manier waarop die is gefabriceerd en de onderdelen waaruit die is samengesteld.

• een boilervat van Jos Janssen
  • een expansievat van een CV
  • een keukenrekje van Jan van Linden
  • een trapleuning en verwarmingspijpen
  • een rooster van een DRU gashaard
  • een voorraadvat van een zonneboiler.

Alles bij elkaar een knap staaltje van circulaire economie waar tegenwoordig zoveel over geschreven wordt maar dit is er eentje uit de praktijk van vandaag.

De fabricage heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en de buren van Henk zijn blij dat de BBQ gereed is zodat ze weer rustig kunnen slapen en genieten van de vogelgeluiden uit de natuur.

Zaterdag 3 aug. demonstratie

Op 3 augustus wordt de BBQ ingewijd en gedemonstreerd door de fabrikant, Henk van Buggenum.

Voor deze gelegenheid worden de wedstrijdzeilers na de finish getrakteerd op een heerlijk stuk eigengemaakte pizza op onze nieuwe BBQ. Dus zeil mee!!

En wie weet blijft er nog wat over voor de andere liefhebbers.

Tot zaterdag

Evenementencommissie