Jubileumweekend bij Ascloa in Asselt. 5-6 en 7 juli 2019

Nadat op vrijdag 5 juli uiteindelijk iedereen richting Asselt was vertrokken. Per camper, auto, boot of hoe dan ook. Zeilend, of op de motor. Het weekend was van start gegaan en iedereen had er heel veel zin in. Dat we al snel moesten verkassen en dichter bij de ingang van de steigers (en de toiletten) de tenten moesten gaan opbouwen, mocht de pret niet drukken. Ook de deelnemers per boot kwamen al snel één voor één binnen en zochten of kregen een plaats in de haven.

Van de oudste tot de jongste leerden elkaar al snel kennen zodat het net en kippenhok werd. (Mannen kunnen er ook wat van hoor).Het was al snel duidelijk dat het een super leuk weekend zou worden. Het diner ‘s avonds in het clubhuis van Ascloa was berengezellig. En daarna met zijn allen in een kring, zingend, verhalen vertellend of gewoon genieten van een mooie zonsondergang.

Het was al laat toen de laatsten de boot, de tent, de camper of de buitenlucht opzochten om eindelijk eens lekker te gaan slapen om de volgende dag fris en fruitig te beginnen. Dat het een kort nachtje zou worden gaf niets. De eerste stonden al om kwart voor zeven onder de douche waarna er ook al snel koffie was. Heel belangrijk natuurlijk, want we moesten nog wel even goed wakker worden. Na enige strubbelingen, de organisatie was maar een paar dozen met boodschappen vergeten mee te nemen, maar die waren “snel” (18 km verderop) opgehaald en er was meteen vers brood ingekocht. Zo zaten we toch zoals afgesproken om 10 uur te ontbijten met eieren en spek. Dat er met

28 man gewoon 8 kannen koffie doorheen gingen was eigenlijk wel onvoorstelbaar.

Nadat iedereen bijgekletst was, gingen er toch nog een aantal lekker zeilen. Er stond een stevige wind en wat wil je nu nog meer als je op een zeilweekend bent.

‘s Middags gingen we met z’n allen naar Emmaus. Een hele mooie oude carréboerderij die is opgeknapt om dak- en thuisloze mensen op te vangen die in een periode van hun leven even een steun in de rug nodig hebben, om na verloop van tijd weer op eigen benen te kunnen staan. Er was live muziek, een hele mooie en goedgeorganiseerde kringloopwinkel en er waren er maar weinig die echt met niets terug gingen.

Het avondeten bestond uit Indonesisch eten klaargemaakt door Willem. Er waren er velen die een tweede keer gingen. Het was heerlijk. Snel de afwas doen zodat we weer gezellig bij elkaar konden zitten. Dat er dan wel eens een mes enz. de sloot in word gekieperd mocht ook geen naam hebben. Ja zo doen we dat bij Scouting ook, alleen zorgen we dan dat de afwasbak leeg is. Hilariteit alom. Maar kom zeg, iedere geaarde schipper heeft toch een magneet aan boord?? Uh nou ja, gelukkig was er één die zo’n ding inderdaad had en er werden al snel een mes, een lepel en een theelepel uit het slootje gevist. De kikkers hadden toen al lang een veilig heenkomen gezocht.
En nadat alles opgeruimd was en we in de regen gelukkig droog in de tent zaten kwamen de sterke verhalen los. De één natuurlijk nog sterker dan de ander en er werd weer veel gelachen. Toch was het een paar uur vroeger dan de avond ervoor toen het eindelijk stil werd. Helaas moesten we de volgende dag na het ontbijt en het afbreken van bijna een compleet kampeerterrein weer vertrekken. Rond één uur was bijna iedereen weer onderweg richting Thorn. Maar waar was toch die achtste boot? We zagen er maar zeven vertrekken? Tot we door een fluitje naar boven keken. De achtste boot zat nog op het terras van Escloa heerlijk te genieten van het uitzicht en nog wat anders.

Om half twee kwam de eerste boot al aan in Thorn en de laatsten zeilden om half zes weer de thuishaven van de Thorner Zeilclub in. Oh nee, de achtste boot is ergens onderweg blijven dobberen. Maar we hopen toch dat hij weer op de radar te zien is bij het verschijnen van dit bericht!!! :-)
Het was een geweldig weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
DANK, DANK DANK AAN DE FANTASTISCHE ORGANISATOREN.

Voor alle foto’s kun je op deze link klikken: