Excursie Linssen Yachts

Precies vandaag 14-12-2019 bestaat onze zeilclub 50 jaar en wij vieren dit met een excursie bij Linssen Yachts in Maasbracht.
En wat een fantastische ontvangst. Om te beginnen was er koffie met vlaai. Waarna we uitleg met een mooie presentatie kregen van het ontstaan van het familiebedrijf Linssen Yachts, dit jaar 70 jaar geleden. Dus bestaan zij 20 jaar langer dan onze Thorner zeilclub. ;-) Maar zij hopen dat wanneer wij de zeilsport aan de wilgen hangen, een jacht van Linssen de volgende optie is.
Na de presentatie kregen we een rondleiding door het bedrijf. Hoe een jacht van een plaat staal, langzaam maar zeker opgebouwd wordt tot een fantastisch mooi en groot jacht. Van alle gemakken voorzien en te bevaren van Nederland tot aan de Middelandse zee. Geweldig om dit proces eens van dichtbij te mogen zien.
We hebben genoten.
Na deze excursie kregen we nog een lunch aangeboden in het Scheepvaartmuseum in Maasbracht met als afsluiter een aantal liedjes van ons eigen Shantykoor.
Het jubileumjaar is zo op een fantastische wijze is afgesloten.

Alle foto’s staan onder de volgende link:

Op naar weer een normaal jaar, met veel wind, zon, fijne zeilwedstrijden en gezellige BBQ’s.

De evenementencommissie wenst iedereen een hele fijne kerst en een goed uiteinde.
We zien elkaar volgend jaar op de nieuwjaarsreceptie