Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Limburg-Noord 13 mei 2020

Relevante stukken uit de noodverordening staan hieronder vermeld. Voor de TZC houdt dit in dat toiletten in het clubgebouw gesloten blijven.

 

Artikel 2.5a. Verbod sanitaire voorzieningen recreatie
Het is verboden sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen zowel op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden.

Op dit artikel is de volgende toelichting gegeven:

Het risico bestaat dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus.
Daarnaast zal dit verbod naar verwachting bijdragen aan een vermindering van het aantal reisbewegingen.