Toer/puzzeltocht op 26 september 2020.

Voor het eerst dit jaar mocht de evenementencommissie een Coronaproef evenement organiseren. Het werd een puzzeltoertocht over de Koeweide en de Grote Hegge. Met kaart, kompas, gezond verstand en knopen (nee niet die van je jas) en soms best wel moeilijke opdrachten moest men alles zien op te lossen.
En als men tijdens het 50 jarig bestaan goed had opgelet, wist je de antwoorden van vraag 38 in ieder geval wel. Hoewel de vraag over ons jongste en oudste lid wel ter discussie kwam. Want wie is nu echt ons oudste lid? En kwam je er helemaal niet uit, kon je nog een schietgebedje naar boven doen. Kerken genoeg te zien tijdens de tocht. Nou ja, oké, maar twee dus.
Hans zong aan de waterkant de sterren van de hemel. Er was geen ster te zien want het was dag, maar hij was dus wel de ster. Nu maar hopen dat iedereen op het water heeft gehoord wat er gezongen werd.
Het knopen ging niet bij iedereen goed, want was is nu een paalsteek, schootsteek, en mastworp? Zie foto’s.

Hoewel sommigen zelfs moeite hadden met de platte knoop. Daar leerde we bij Waterscouting een ezelsbruggetje voor die je nooit meer vergeet en die altijd werkt. Rechts over links en links over rechts,  Het werpen van een touw om een paaltje ging bij een paar leden van de evenementencommissie helemaal niet goed, maar de teamleden van de verschillende ploegen deden dit helemaal niet slecht. Net als het touwwerpen. Daar krijg je hele leuke actiefoto’s mee.
De uitslag van deze toertocht is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Misschien is het tellen van goede oplossingen moeilijker dan de hele tocht zelf. Maar het was leuk om weer eens iets samen te doen.

De hele tocht komt binnenkort in het clubblad, zodat iedereen deze nog een keer kan varen of zeilen. De antwoorden zijn bekend bij de evenementencommissie.
Die zetten we er natuurlijk nog even niet bij.

Er komt wel een corona-proef “Bezem uit de mast op 24 oktober.” Zie de info op de site.  Misschien komen er ook nog een paar leuke zeildagen met flinke wind. Maar het zeilseizoen is zo goed als voorbij. De boten verdwijnen al snel langzaam maar zeker uit de haven om elders te overwinteren.

We wensen iedereen het allerbeste. Wees voorzichtig. Houdt anderhalve meter afstand, was je handen stuk, draag een mondkapje als het moet. Kom gezond de winter door en misschien, heel misschien kunnen we nog eens schaatsen op de plas en zien we elkaar dan weer. Hebben we daar ooit wel eens kunnen schaatsen? Goede vraag voor een volgende toertocht.