Hoog water op onze zeilclub.

Vandaag was ik  even op de club voor een paar foto’s.
De Maas is uit zijn voegen gebarsten en stroomt gruwelijk hard. De wind staat recht op de haven.
Jammer van de rommel die dan in de haven drijft. Nu maar hopen dat dit ook weer verdwijnt als het water zakt.
Het is wel mooi om te zien. Vandaag stond het water op zijn hoogst, waarna het weer naar zijn normale peil gaat.
Zag je twee jaar geleden het bankje nog, nu is het helemaal verdwenen.
Foto’s: Jeannet.

Bericht van Rijkswaterstaat:
De Maas bij Sint Pieter in Maastricht heeft zondag een hoogte bereikt van 45,61 meter boven NAP en een stroomafvoer van 1733 kubieke meter per seconde. Over enkele uren zakt de afvoer geleidelijk richting de 1200 kuub, aldus Rijkswaterstaat. Maar vanaf dinsdag kan het waterpeil weer stijgen in verband met de verwachte regen in het stroomgebied van de Maas.

Om de Maas sneller te laten leeglopen heeft Rijkswaterstaat de stuwen in Borgharen, Belfeld, Roermond, Linne, Sambeek en Lith open gezet, en ook bij de stuw in Grave zijn de schuiven eruit.