Hoogwater 16 juli 2021

Iedereen heeft ondertussen de berichten op journaal en andere media wel gezien over forse wateroverlast in Zuid-Limburg. De laatste voorspelling voor de hoeveelheid water in de Maas van 15 juli is nog hoger dan de vorige:

De piek passeert Borgharen donderdag 15 juli om 19 uur,  ongeveer 10 uur later is deze in Wessem (dus vrijdagmorgen 16 juli omstreeks 5 uur).

Er wordt hard gewerkt door leden en eigenaren om de clubboten en de andere walboten op het droge te houden:

Vorige bericht:

Door de vele regen van afgelopen dagen verwacht rijkswaterstaat dat de afvoer van de Maas fors zal toenemen (voorspelling van 14 juli):

Bij 2.000m3/s staat het water op de jollen stalling ! Hoogwater Wessem ijlt ongeveer 10 uur na op  Borgharen. Deze golf is dan vrijdag 16 juli omstreeks 03.00 in Wessem.

Leden met een boot op de walplaats worden verzocht hun boot tijdelijk op de P-plaats te stallen. Extra lijntjes aan de blokken werkt niet. Zelfs een kleine boot heeft een drijfvermogen van enkele honderden kilo’s en daarmee worden de betonblokken uit de grond getrokken!

Dit bericht is ook per e-mail verstuurt naar alle walboot eigenaren.