Deelvaren bij de Thorner Zeilclub

zct foto 2-small-24Vanuit de haven van de Thorner Zeilclub (TZC) kun je zeilen en kanoën op twee van de mooiste plassen van Midden Limburg met uitzicht op het natuurgebied ‘de Koningssteen’.

Onze bomen worden gesnoeid door bevers.

HPIM1425-small-22Kanoën en zeilen kun je op verschillende manieren doen, als toervaarder of als wedstrijdzeiler.
Met kleine bootjes zoals ‘Optimisten’ speciaal voor de jeugd, met open boten zoals ‘Valken’ en ‘Centaurs’ of kajuitboten voor een weekend met overnachting of om meerdaagse tochten te maken.

uitzicht vanaf terras Zeilclub Thorn-small-20image-small-26Er zijn mensen die geen boot hebben maar toch willen zeilen en niet de zorg willen hebben voor onderhoud en verzekering. Daarvoor kun je bij een van de andere schippers opstappen maar beter is om een boot met anderen te delen, het zo genaamde deelvaren.
De Thorner Zeilclub biedt die mogelijkheid.
We hebben de beschikking over een drietal zeilboten voor ervaren zeilers, een Canadese kano en een drietal Optimisten voor de jeugd tot een jaar of 16.image-small-28

Om deel te nemen aan het deelvaren dien je lid te zijn van de TZC
Naast je gewone lidmaatschap (€65,- per jaar) ,  betaal je € 225,- voor ‘huur’ van een van de boten.

Het reserveren van de boot  gaat via een reserveringssysteem of u kunt de gok nemen en kijken welke boot er vrij is.

 

image-small-30

Naast het zeilen worden er regelmatig gezelligheidsevenementen georganiseerd, voorlichting gegeven over reglementen en cursussen gegeven. In het clubhuis is een bibliotheek aanwezig met boeken over zeilen. Voor de kleine jeugd staat er een speelgoedkist.
Meer informatie geeft u het secretariaat of kom eens kijken op onze locatie aan de Meers 32 in Thorn.

 

 

image

 

Reglement deelvaren_okt_2018

Aanmeldformulier deelvaren

 

Verification